Dobrodošli!

Akcija prenosnih računalnikov

Najnovejši prenosni računalniki oz. prenosniki različnih blagovnih znamk, po izredno ugodnih cenah.

Prenosni računalnik je praktično nepogrešljiv pripomoček, pa naj si bo to za osebno ali poslovno uporabo. V naši spletni trgovini lahko izbirate med prenosnimi računalniki najnovejših modelov različnih blagovnih znamk po izredno ugodnih cenah in hitrih dobavnih rokih.

V teh časih je trg preplavila ponudba "Refurbish" oz. "popravljenih" računalnikov ali "Renew" oz. "prepakiranih" računalnikov. Pri nas vam ponujamo samo novenajnovejše računalnike zadnje generacije. V kolikor še niste bili seznanjeni, imajo vsi procesorji proizvajalca Intel v oznaki procesorja podano generacijo le-tega. Ko vas trgovec želi prepričati v prodajo "novega" računalnika, vam svetujemo, da preverite generacijo izdelave procesorja, le tako boste lahko ugotovili približni dejanski datum, izdelave ponujenega računalnika. Mi stremimo k temu, da vam ponudimo najnovejši izdelek za najugodnejšo cenoV kolikor potrebujete ostale računalniške komponente nam prosimo pošljite povpraševanje na info@dobraizbira.com in potrudili se bomo pripraviti najugodnejšo ponudbo.
Vabimo vas še v naše ostale spletne trgovine: elektrotrgovina.si in izdelam.si, kjer boste zagotovo našli kaj zase.

Procesor Intel® Core™ i7-10710U je 10. generacije, ker je za i7 navedeno število 10.
Procesor Intel® Core™ i9-9900 je 9. generacije, ker je za i9 navedeno število 9.
Procesor Intel® Core™ i7-9850H je 9 generacije, ker je za i7 navedena številka 9.
Procesor Intel® Core™ i5-8600 je 8. generacije, ker je za i5 navedeno število 8.
Procesor Intel® Core™ i3-7350K je 7. generacije, ker je za i3 navedeno število 7.
Procesor Intel® Core™ i5-6400T je 6. generacije, ker je številka 6 navedena za i5.     


Intel-ove generacije procesorjev
Intel-ove novejše generacije procesorjev imajo preprosto izboljšan nabor funkcij in višjo hitrost kot prejšnje generacije. Spodaj si lahko ogledate razlike med generacijami.

Intel procesorji 1. generacije - Nehalem
Nehalem je bila Micro-arhitektura procesorja Intel, ki je bila naslednica začetne arhitekture Core, ki je imela določene omejitve, kot so nezmožnost povečanja takta, neučinkovit cevovod itd. Nehalem je bil izdan za proizvodnjo leta 2010.
Nehalem je uporabil 45-nanometrski postopek v nasprotju s 65nm ali 90nm, ki so ga uporabljali prejšnji arhitekturi. Nehalem je znova uvedel tehnologijo hiper-navojev, ki je bila v glavnem pri začetnih modelih procesorjev Core i3 opuščena.
Procesor Nehalem ima 64 KB L1 predpomnilnika, 256 KB na jedro predpomnilnika L2 in 4 MB do 12 MB predpomnilnika L3, ki je v skupni rabi z vsemi procesorskimi jedri. Podpira 1156 LGA vtičnico in 2-kanalni DDR3 RAM.

Intel procesorji 2. generacije - Sandy Bridge
Mikro arhitektura Sandy Bridge je bila predstavljena leta 2011, da bi nadomestila arhitekturo Nehalem. Sandy Bridge uporablja 32-nanometrski postopek v primerjavi s 45 nm, ki se uporablja v Nehalemu. Povprečna zmogljivost procesorja Sandy Bridge v primerjavi z Nehalemom je bila približno 11,3%.
Sandy Bridge uporablja enake predpomnilnike L1 s 64 KB in 256 KB na jedro za predpomnilnik L2, razlika pa je v predpomnilniku L3. Običajno je predpomnilnik L3 procesorja Sandy Bridge znašal od 1 MB do 8 MB. Za ekstremne procesorje je znašala od 10 MB do 15 MB. Uporablja 1155 LGA vtičnico in 2-kanalni DDR3-1066 RAM-a.

Intel procesorji 3. generacije - Ivy Bridge
Predstavljeni septembra 2012 so procesorji Ivy Bridge hitrejši od procesorjev Sandy Bridge in uporabljajo 22-nanometrski postopek v primerjavi z 32 nm, ki se uporabljajo v Sandy Bridge. Ta model procesorja porabi do 50% manj energije in bo v primerjavi s procesorji Sandy Bridge zagotovil povečanje učinkovitosti od 25% do 68%.
Edina težava pri procesorjih Ivy Bridge je, da lahko oddajajo več toplote v primerjavi s procesorji Sandy Bridge.
Arhitektura Ivy Bridge uporablja isto vtičnico 1155 LGA z DDR3-1333 do DDR3-1600 RAM-a.

Intel procesorji 4. generacije - Haswell
Haswell je Intel izdal junija 2014. Uporablja enak 22-nm postopek kot Ivy Bridge. Izboljšanje uspešnosti Haswell v primerjavi z Ivy Bridge je od 3% do 8%. Haswell nosi veliko funkcij Ivy Bridge z nekaj zelo razburljivimi novimi funkcijami, kot so podpora za nove vtičnice (LGA 1150, BGA 1364, LGA 2011-3), DDR4 tehnologija, popolnoma nov dizajn predpomnilnika itd.
Glavna prednost Haswell-a je, da ga lahko zaradi majhne porabe energije uporablja v ultra prenosnih napravah.

Intelovi procesorji 5. generacije - Broadwell
Broadwell je izdal Intel leta 2015. Uporablja 14 nm procesno tehnologijo, ki je za 37% manjša od svojih predhodnikov. Po podatkih Intela bi s procesorjem Broadwell lahko življenjsko dobo baterije izboljšali kar 1,5 ure.
Čipi Broadwell so imeli tudi hitrejše čase budnosti in izboljšane grafične zmogljivosti. Podpira 1150 LGA vtičnico z 2-kanalnim DDR3L-1333/1600 RAM-a.

Intel procesorji 6. generacije - Skylake
Intel je avgusta 2015 predstavil Skylake, procesorje šeste generacije. Skylake je prenovitev iste 14-nm tehnologije, ki je bila uvedena v Broadwellu, arhitekturi pete generacije.

Intel procesorji 7. generacije - Kaby Lake
Intelovi procesorji sedme generacije, ki nosijo kodno ime Kaby Lake, so bili predstavljeni leta 2016. Kaby Lake je v bistvu osvežitev arhitekture Sky Lake z nekaj učinkovitostjo in izboljšanjem moči. Uporablja 14 nm procesno arhitekturo.
Kaby Lake je prva Micro-arhitektura Microsofta, ki ne prihaja z uradnim gonilnikom za operacijske sisteme, starejšim od Windows 10.
Kaby Lake je predstavil novo grafično arhitekturo za izboljšanje 3D grafike in predvajanje 4K videov. Uporablja 1151 LGA vtičnico in ima dvokanalno podporo za reže DDR3L-1600 in DDR4-2400 RAM.

Intel procesorji 8. generacije - Kaby Lake R
Leta 2017 je Intel predstavil osvežitev procesorjev Kaby Lake kot svojo novo izdajo 8. generacije. Podrobnosti so enake, kot je omenjeno v procesorju Intel 7. generacije, vendar nekateri čipseti 8. generacije podpirajo DDR4-2666 RAM, manjkajo pa DDR3L RAM.

Intel procesorji 9. generacije - Coffee Lake
Procesorje Coffee Lake je Intel predstavil konec leta 2017. S to arhitekturo so predstavili procesorje Intel Core i9.
Procesorji Coffee Lake prekinejo omejitev na 4 jedra na CPU. Zdaj lahko novi procesorji podpirajo do 8 jeder na CPU.
Ker bo toplota, proizvedena v teh jedrih, ogromna, je Intel nameščal integriran razdelilnik toplote (IHS) na procesor, namesto termalne paste, ki se običajno uporablja v prejšnjih procesorjih.
Uporablja 1151 LGA vtičnico s spremenjenim pinoutom za podporo več kot 4 jeder, skupaj z do 16 MB predpomnilnika L3.

Intel procesorji 10. generacije - Camet Lake / Ice Lake
Comet Lake / Ice Lake, Intelova najnovejša arhitektura desete generacije prihaja z novo tehnologijo 10 nm. Proizvodnja se je začela leta 2019.
Prenosni računalniki različnih blagovnih znamk

Mreža Seznam

Nastavi padajoče

10 izdelkov

Mreža Seznam

Nastavi padajoče

10 izdelkov

Stenske nalepke