Dobrodošli!

CMOS Kamere

CMOS Kamere         Različne CMOS Kamere za video nadzor

CMOS videonadzorne kamere so postale zelo pogoste, saj so se njihove cene znižale. Eden od glavnih razlogov, za padec cen je bila uvedba CMOS slikovnega senzorja. CMOS senzorji so precej cenejši za izdelavo kot CCD senzorji.

CCD - Charge Coupled Device in CMOS - complementary metal-oxide semiconductor slikovni senzorji pretvarjajo svetlobo v elektrone. CCD senzorji ustvarijo visokokakovostne slike z nizko stopnjo šuma.

- Ker ima vsak pixel na senzorju CMOS več tranzistorjev, ki se nahajajo zraven njega, je občutljivost svetlobe na CMOS nižja.
- CMOS tradicionalno porabi malo energije. Izvedba senzorja CMOS deluje pri zelo manjhni porabi.
- CCD senzor porabi veliko energije. CCD senzorji porabijo kar 100-krat več energije kot enakovredni CMOS senzor.
- CMOS čipe lahko izdelajo skoraj vse standardne proizvodnje silicijeve linije, tako da so ponavadi zelo poceni v primerjavi z CCD senzorji.
- CCD senzorji so masovno izdelani za daljše časovno obdobje, tako da so bolj kvalitetni. Po navadi imajo višjo kakovost in več pik.

Na podlagi teh razlik, lahko vidite, da se CCD ponavadi uporablja v fotoaparatih, ki se osredotočajo na visoko kakovost slik z veliko ločljivostjo in odlično občutljivost na svetlobo. CMOS senzorji imajo po navadi nižjo kakovost, nižjo resolucijo in manjšo občutljivost. CMOS senzorji se šele zdaj izboljšujejo do točke, da dosegajo standarde CCD naprav. CMOS kamere so ponavadi cenejše in glede na porabo baterije delujejo dlje časa.
 

Mreža Seznam

Nastavi padajoče

1-20 od 45

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Mreža Seznam

Nastavi padajoče

1-20 od 45

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Stenske nalepke