Dobrodošli!

GPS navigacija

- navigacije                   Različne GPS navigacije

Cestne GPS navigacijske naprave

so cenovno zelo ugodne. Ponudba različnih modelov je zelo široka, tako da se za vsakega najde prava.

GPS sistem omogoča enolično določitev položaja na zemeljskem površju s pomočjo signalov satelitov in ustreznega GPS sprejemnika, ki te signale ustrezno preračunava.

Osnovna funkcija GPS naprave je prikaz točne lege, kjer se nahaja sprejemnik. Sistem so po letu 2000 izpopolnili, tako da lahko prikaže koordinate tudi na nekaj centimetrov natančno, v civilne namene pa se uporablja predvsem za prikaz poti k določeni točki. V sprejemnik preprosto vnesemo koordinate cilja, sistem pa nas nato postopoma vodi k želenemu cilju. Danes poznamo predvsem enote z naloženimi zemljevidi, na katerih je med potjo na zaslonu prikazan aktualni izrez iz zemljevida in vaš položaj na njem.

Med glavnini proizvajalci GPS naprav je GARMIN. Večinoma gre za naprave z barvnim zaslonom, občutljivim na dotik oz. touchscreen, po želji pa te po poti usmerja tudi glasovna animacija. Izbiraš lahko med različnimi potmi, načeloma pa ti sistem izračuna najkrajšo. Posamezne enote imajo različno kartografijo, nekatere celotno Evropo, druge manjše ali večje dele sveta, zemljevide pa je potrebno redno posodabljati. Nekateri modeli zagotavljajo doživljenjsko brezplačno posodabljanje kart, ki jih lahko osvežiš večkrat letno.

Pri nakupu GPS navigacije je potrebno paziti, da ima le-ta nameščene vse zemljevide oz. karte, za destinacije, ki jih nameravate obiskati.

V naši ponudbi lahko izbirate med pohodniškimi in cestnimi GPS navigacijskimi napravami GarminPrestigioTomTom...
 

Mreža Seznam

Nastavi padajoče

1-20 od 27

Stran:
  1. 1
  2. 2

Mreža Seznam

Nastavi padajoče

1-20 od 27

Stran:
  1. 1
  2. 2
Stenske nalepke