Dobrodošli!

Mediji CD

Mediji CD

CD oz. Compact Disc
CD
ali kompaktni diski se uporabljajo predvsem v glasbeni industriji za zapis glasbenih CDjev in pa v programski (SOFTWARE) industriji za zapis podakovnih ali programskih CDjev na katerih lahko najdete poleg programske opreme tudi video in glasbene zapise. Glavna omejitev tega medija je njegova sposobnost zapisa količine podatkov saj je omejen nekje na 80 minut glasbe oziroma 700 MB podatkov (seveda obstajajo izjeme).

CD-R
oz. Compact Disc Recordable
CD-R
mediji so predvsem medij končnega potrošnika, saj se uporabljajo predvsem v domači uporabi za zapis vseh vrst podatkov, glasbe ali videa. Z padcem cen, so v zadnjih letih postali eden najbolj uporabljanih domačih medijev za prenos podatkov. Izkazalo pa se je da so večinoma uporabljani za nedovoljeno kopiranje zaščitenih vsebin, zato proizvajalci mrzlično iščejo zamenjavo za ta produkt, ki bi omogočala predvsem večjo stopnjo zaščite avtorskih vsebin.

CD-RW oz. Compact Disc ReWritable
CD-RW
mediji so bili razviti predvsem kot CD mediji z možnostjo večkratnega zapisovanja podatkov. Uporabljajo se predvsem kot medij končnega potrošnika za večkratno zapisovanje istih oziroma obnovljenih podatkov (BACK-UP).
 
Izdelki so na razpolago v različnih embalažah – v tanki škatlici (slim case), široki škatlici (jewel case), tortici (cake box) ali brez škatle. Izbirate lahko med posamezno pakiranimi ploščki ali večjimi paketi od 5 do celo 100 ploščkov. Ne pozabite si ogledati še dodatne raznovrstne ponudbe ovojev in škatlic, ki bodo poskrbeli za dolgo življenje podatkov na zgoščenkah.
 

Mreža Seznam

Nastavi padajoče

12 izdelkov

Mreža Seznam

Nastavi padajoče

12 izdelkov

Stenske nalepke