Dobrodošli!

Mediji DVD

Mediji DVD       Različni dvd mediji

DVD oz. Digital Versatile Disc
DVD ali digitalni CDji se uporabljajo predvsem v filmski industriji za zapis filmov. Množično uporabo so doživeli z razvojem filmske industrije, ki je pred tem uporabljala predvsem format VHS za zapis svojih stvaritev kot medij cenovno sprejemljiv za končnega potrošnika. Razvili so jih predvsem kot zamenjavo za CD medije, ki v svoji zasnovi ne omogočajo zadovoljive zaščite avtorskih vsebin in pa predvsem niso dovolj veliki (po količini zapisanih podatkov) za zapis celotne dolžine filma v digitalni obliki, kar pa DVD medij po svoji zasnovi je, saj omogoča hranjenje 120 minut video zapisa v digitalni tehniki.

DVD-R oz. Digital Versatile Disc Recordable
Zapisljiv DVD medij. Uveljavlja se predvsem v zadnjem času, ko je postal cenovno sprejemljiv za končnega uporabnika. Trenutno je najbolj popularen predvsem za zapisovanje filmov v digitalni obliki ali pa kot rezširjena verzija CD-R medija, ki lahko sprejme do 4.7 GB podatkov.

DVD-RW oz. Digital Versatile Disc ReWritable
Prepisljiv DVD medij. Konkurenca CD-RW, ki vam nudi predvsem veliko večjo kapaciteto kot CD-RW, to je 4.7GB podatkov.

DS DVD oz. Double Sided Digital Versatile Disc
Dvostranski DVD medij - uporablja se predvsem v filmski industriji, saj lahko nanj zapišejo v digitalni obliki tudi filme, ki so daljši kot 120 minut. Slaba stran teh medijev je da so tudi DVOJNO RANLJIVI saj se podatki berejo z obeh strani medija - poleg tega pa ni prostora za REKLAMO oziroma NASLOV ali IME medija (edini razpoložljivi prostor za fizični zapis je na notranjem "prstanu" medija okoli luknje, ki služi za oprijem medija s strani bralne naprave.

DLDVD oz. Dual Layer Digital Versatile Disc 
Dual Layer DVD medij oziroma DVD z dvojnim nanosop zapisa je novejša pogruntavščina in omogoča tako kot dvostranski DVD medij zapis dvojne količine podatkov (9,4 GB). Deluje na principu različne valovne dolžine laserja. Slabost teh medijev je v tem da mora imeti tudi bralna naprava laser, ki podpira DUAL LAYER način zapisa. Glede na to da še niso zelo razširjeni, je tudi njihova uporaba precej omejena.

Izdelki so na razpolago v različnih embalažah – v tanki škatlici (slim case), široki škatlici (jewel case), tortici (cake box) ali brez škatle. Izbirate lahko med posamezno pakiranimi ploščki ali večjimi paketi od 5 do celo 100 ploščkov. Ne pozabite si ogledati še dodatne raznovrstne ponudbe ovojev in škatlic, ki bodo poskrbeli za dolgo življenje podatkov na zgoščenkah.
 

Mreža Seznam

Nastavi padajoče

16 izdelkov

Mreža Seznam

Nastavi padajoče

16 izdelkov

Stenske nalepke