Dobrodošli!

Stikala 10/100/1000 48cm

Stikala - switchi 10/100/1000 48cm    Vgradna stikala switchi

Stikalo oz. switch je sestavljen iz strojne opreme, ki nam omogoča, da lahko naše lokalno omrežje delimo z drugimi računalniki oz. elektronskimi napravami, ki vsebujejo mrežne kartice. 

Stikala oz. switch-i obstajajo v različnih cenovnih razredih. Stikala oz. switchi so zelo podobna razdelilnikom t.i. hub-om, vendar pa se v njihovi notranjosti od njih bistveno razlikujejo. Stikala oz. switch-i namreč omogočajo bolj inteligentno delo s podatki, ki se pošiljajo preko mreže. Namreč lahko znajo preveriti t.i. pakete podatkov, ki jih prejemajo, poiskati pošiljatelja in pravega prejemnika kateremu potem pravi paket podatkov tudi pošljejo. 

Stikala oz. switch-i s tovrstnim načinom pošiljanja podatkov (od naslovnika do prejemnika, kateremu je paket podatkov namenjen) bistveno varčujejo s porabo pasovne širine našega omrežja in so zatorej performančno bistveno bolj učinkoviti kot razdelilniki oz. hub-i. 

Najpogosteje se stikala oz. switchi uporabljajo znotraj lokalnega omrežja (Ethernet-a), kjer služijo, kot že povedano, deljenju enega lokalnega omrežja. Odločiti se za pravega (tako po znamki, modelu in njegovi funkcionalnosti pa je pogosto zelo težko – še posebej za nepoznavalce, ki se s tovrstno napravo srečajo prvič). 

Vodilni proizvajalci stikal oz. switchev ponujajo stikala, ki podpirajo različne hitrosti prenosa podatkov (od 10/100 Mega bitov na sekundo (Mbps), do hitrejših gigabitnih 10/100/1000 standrdov). Različni modeli se poleg hitrosti razlikujejo tudi v številu naprav, ki jih lahko nanje priključimo. Najpogostejša so 4 portna ali 8 portna stikala oz. swtichi  (stikala oz. switchi, ki imajo bodisi 4 ali 8 vhodov preko katerih lahko na stikalo priključimo napravo).

V tej skupini izdelkov lahko izbirate med pametnimi vgradnimi stikali oz. switchi dimenzije 19" oz. 48cm vodilnih proizvajalcev 3COMDellDigitusEdimaxIntellinetLGLite OnNetgearTendaTp-Link ...

Ogljete si še mrežna kartice, pretvorniki, strežniki, stikala, usmerjevalniki, dostopne točke, brezžične antene in kabli, brezžične kartice, usb adapterji ...
 

Mreža Seznam

Nastavi padajoče

1-20 od 76

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Mreža Seznam

Nastavi padajoče

1-20 od 76

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Stenske nalepke