Dobrodošli!

Strežniki

Strežniki Dell, Fujitsu, Intel, HP in ostalih blagovnih znamk po ugodni ceni.                                 Strežniki različnih blagovnih znamk

Strežnik je večuporabniški računalnik. Da računalnik postane strežnik, teoretično ne potrebujemo posebne strojne opreme. V praksi marsikaj ločuje industrijske strežnike od navadnih večuporabniških računalnikov, kot so druge vrste in tehnologije komponent (procesorjev, delovnega pomnilnika, matičnih plošč, mrežnih kartic, kontrolerjev, trdih diskov, napajalnikov...), kot tudi večje število vgrajenih enakih komponent (npr. trdih diskov, napajalnikov...).

Naloga strežnikov je kontrolirati in omogočiti dostop do njegovih sredstev. Aplikacije na strežniku morajo biti ograjene oz. ločene druga od druge, da napaka ene aplikacije ne vpliva na izvajanje druge.


Poznamo naslednje izvedbe strežnikov:

- Aplikacijski strežnik
 zagotavlja, da se izvaja logika npr. poslovnih procesov na strežniku povsem centralizirano. Tak strežnik uporabljajo pogosto tanki odjemalci (thin client), kot je npr. internetni brskalnik.

- Datotečni strežnik vam omogoča kvalitetno in varno »skladišče« pomembnih podatkov vašega podjetja ter je odgovoren za centralno shranjevanje in upravljanje podatkov, datotek. Datotečni strežnik nudi sistem varnosti za omejitev dostopa do datotek na posamezne uporabnike ali skupine.


Strežnik za tiskanje zagotavlja možnost tiskanja na tiskalnike in upravljanja dostopov do tiskalnikov, ki so povezani v omrežje, iz kateregakoli računalnika v omrežju.

Infrastrukturni strežniki skrbijo, da omrežje in naprave med seboj lahko komunicirajo, skrbijo za preverjanje identitete uporabnikov ter naprav ipd.

DB strežnik, na katerem  je nameščena baza podatkov, sistem za upravljanje z bazo podatkov ...  

Mreža Seznam

Nastavi padajoče

15 izdelkov

Mreža Seznam

Nastavi padajoče

15 izdelkov

Stenske nalepke