Dobrodošli!

Tonerji

Tonerji Brother, Canon, Epson, HP, Inkrite, Konica Minolta, Lexmark, Samsung, Xerox...   Tonerji po ugodnih cenah

Toner za tiskalnike deluje po principu elektromagnetnega polja, kadar se v proces vključi še laserska tehnologija, dobimo izpis na listu papirja.

Toner, ki ga uporabljajo tiskalniki, je sestavljen iz dveh ključnih komponent. En del je rezervoar, v katerem se nahaja tonerski prah. Gre za delce, ki imajo nasproten električni naboj kot drugi sestavni del, to je kovinski valj. Ker ima valj, ki ga uporablja toner za tiskalnik nasprotni elektromagnetni naboj kot tonerski prah, se medsebojno privlačijo. Zaradi tega delovanja lahko toner prenaša prah iz rezervoarja na list papirja. Vendar pa bi v tem stanju prah lahko takoj padel iz lista,k ko bi se tiskanje končalo. Na listu papirja ga namreč ne zadržuje nič drugega kot sila gravitacije in če zapiha le lahek veter, ga takoj odnese proč. Zato toner za tiskalnik zaključi svoje delo in končen izpis dokonča laserska tehnologija. V drugem postopku tiskanja mora laserski tiskalnik v list papirja tonerski prah vžgat. S tem procesom se lasersko tiskanje zaključi in dobimo popolno natiskan list papirja.

Opozoriti je potrebno, da ima vsak toner v sebi prah za tiskanje, ki je zdravju lahko škodljiv. Gre za izjemno fine delce, ki se v primeru, da jih razpiha veter, precej časa zadržijo v zraku in jih zato vdahnemo lahko v precej veliki količini. Na to je potrebno paziti predvsem takrat, kadar svoj toner za tiskalnik samostojno polnite. Pri tem opravilu bodite skrajno previdni, ker lahko v primeru, da imate težave z dihali sprožite nezaželeno reakcijo.

Na izbiro imamo tonerje proizvajalcev:
BrotherCanonCloverEpsonHPInkprintInkriteKonica MinoltaKyoceraLexmarkPremiumSamsungXerox ...
 

Mreža Seznam

Nastavi padajoče

1-20 od 338

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Mreža Seznam

Nastavi padajoče

1-20 od 338

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Stenske nalepke