Dobrodošli!

USB spominski mediji

USB spominski mediji       Različni USB spominski mediji

USB spominski medij oz. USB ključ
 je majhen, lahek, robusten in zelo priročen zunanji pomnilnik, ki nadomesti starejše računalniške komponente kot je npr. disketnik ali CD/DVD.

Uporablja se za prenos podatkov med digitalnimi napravami oz. računalniki. Ima mnogo večjo kapaciteto kot disketa in je preprostejši za uporabo kot CD/DVD zapisovalnik.

Razvili so ga v podjetju IBM leta 1998 kot zamenjavo za disketnik. Novejši modeli nam omogočajo zagon računalnika in programov ter imajo nekaj GB prostora za shranjevanje.

Najpomembnejša lastnost USB spominskih medijiev oz. USB ključev je njihova velikost, ki se danes navadno meri v nekaj gigabajtih. Na tak USB spominski medij oz. USB ključ lahko shraniš kar nekaj filmov, fotografije in vse ostale podatke. Pomembna pri izbiri modela USB spominskega medija oz. USB ključa sta tudi njihova zmogljivost in ohišje.

Njegove glavne prednosti proti starejšim predhodnikom so manjša velikost, večja hitrost, večja zanesljivost, večja kapaciteta spomina in večja trpežnost. Danes se namizni oz. osebni računalniki prodajajo brez disketnih pogonov, vsi pa imajo USB priključek.
 

Mreža Seznam

Nastavi padajoče

1-20 od 211

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Mreža Seznam

Nastavi padajoče

1-20 od 211

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Stenske nalepke