Dobrodošli!

Wireless - PCI kartice

Wireless - PCI kartice                    Različne Wireless - PCI kartice

Brezžične PCI in PCI-e oz. PCI Express mrežne kartice z zunanjo anteno, ki omogočajo priklop vašega namiznega oz. osebnega računalnika ali strežnika v brezžično omrežje.

Brezžična mrežna kartica je krmilnik omrežnega vmesnika, ki za razliko od standardne kabelske povezave uporablja omrežje zasnovanjo na osnovi radijskega omrežja. Brezžične (kot tudi standardne) omrežne kartice delujejo na prvi in drugi plasti OSI modela.

Za povezavo z namiznim oz. osebnim računalnikom brezžične omrežne kartice večinoma uporabljajo PCI in PCI-e oz. PCI Express vodilo.

Pri nakupu mrežnih kartic moramo paziti na par lastnosti, predvsem je pri le-teh pomembna hitrost prenosa podatkov (v Mbit/s), ki znaša med 2 Mbit/s in 54 Mbit/s. Razlikujejo pa se tudi dometi mrežnih kartic, vendar je pri tem bolj odločilen prostor delovanja, kot dejanska moč mrežne kartice (Vsaj če govorimo o mrežnih karticah iste cenovne kategorije).

Brezžične omrežne kartice so zasnovane okrog IEEE 802.11 standarda, ki določa karakteristike na osnovi katerih delujejo vsa brezžična omrežja. Starejše mrežne kartice so večinoma kompatibilne samo z starejšimi verzijami 802.11 standarda, novejši modeli pa podpirajo tako stare kot novejše standarde.
 
Na izbiro imamo veliko brezžičnih mrežnih kartic proizvajalcev  AsusBelkinCanyonDigitusEdimaxGigabyteHPIntelIntellinetLevel OneTendaTp-Link ...
 

Mreža Seznam

Nastavi padajoče

14 izdelkov

Mreža Seznam

Nastavi padajoče

14 izdelkov

Stenske nalepke