Dobrodošli!

Wireless - Routerji

Wireless Routerji - brezžični usmerjevalniki               Različni Wireless - Routerji

Brezžični usmerjevalnik oz. router je naprava sestavljena iz strojne opreme, ki omogoča povezovanje dveh ali več različnih omrežij.

Njegove funkcije so omejevanje prometa, prenašanje prometa na manjša omrežja in izbira najustreznejše poti za potovanje podatkovnih paketov do njihovega cilja. S tem se dejansko zmanjšuje promet v omrežju.

Za povprečnega domačega uporabnika na širokopasovni povezavi je dober praktično vsak usmerjevalnik oz. router. Ko pa napravo priključimo in zaženemo vse mogoče stvari (prenos večpredstavnosntih vsebin, brezžična povezava, prenos datotek torretnt in podobno), kmalu ugotovimo, da usmerjevalniku hitro zmanjka sape in da vse dela občutno počasneje, kot smo si zamislili, zato naprednim uporabnikom priporočamo nakup usmerjevalnika oz. routerja, ki ima bogato paleto dodatnih nastavitev za optimizacijo mrežnega prometa.

Če zanj niste pripravljeni odšteti gore denarja, vam toplo priporočamo nakup legendarnega usmerjevalnika oz. routerja Linksys WRT54GL. Čeprav ta podpira le brezžični standard 802.11g, ki mogoča hitrosti prenosa do 54 megabitov na sekundo, je usmerjevalnik, s katerim lahko počnemo praktično vse, kar si nam poželi srce. To je seveda mogoče šele tedaj, ko nanj namestimo prirejeno strojno-programsko opremo.

Mreža Seznam

Nastavi padajoče

1-20 od 79

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Mreža Seznam

Nastavi padajoče

1-20 od 79

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Stenske nalepke