Dobrodošli!

Tipkovnice

Tipkovnice za računalnike - računalniške tipkovnice     Različne računalniške tipkovnice

Računalniška tipkovnica je poleg miške najbolj razširjena vhodna naprava. Uporabljamo jo za vnašanje ukazov in podatkov s tipkanjem. Obstaja veliko možnih variant razporeda in označitve posameznih tipk.

Tipkovnica lahko vsebuje tudi ločeno številsko oz. numerično tipkovnico in funkcijske tipke za posebne namene, katerih učinke lahko definirajo posamezni programi nameščeni na računalniku.

Poleg uvoza podatkov je tipkovnica namenjena tudi upravljanju z računalnikom samim in s programi, ki na njem tečejo. Zato poleg tipk s črkami, številkami in pisnimi znamenji ter tipkami za premikanje po zaslonu vsebuje še nekaj posebnih tipk. Tipkovnica je električno mehanska naprava, tipke so stikala.

V naši spletni trgovini lahko izbirate med tipkovnicami z blueetooth ali wireless povezavo, poleg brezžične povezave z računalnikom pa lahko izbirate še žičnimi tipkovnicami s priklopoma USB ali PS2. Izberite lahko tudi med osvetljenimi tipkami.

Čeprav so si tipkovnice med seboj videti podobne, pa se razlike med njimi skrivajo v podrobnostih, med katerimi je najpomembnejše to, na kakšen način so tipke pritrjene na podlago oziroma, kako visoke ali nizke so, saj le-to vpliva tako na zvok tipkanja kot tudi na tvoje zadovoljstvo med delom. Tipkanje na nekatere tipkovnice je namreč zelo tiho, pri drugih pa tako glasno, da ga je slišati celo v sosednji prostor, kar je lahko zelo moteče.

Pri brezžičnih tipkovnicah morate paziti na to, koliko časa zdržijo baterije v njih. Nekatere imajo zelo dolgo življenjsko dobo, zato ti bodo zdržale več let, druge pa so bolj potratne, zato moraš pri njih baterije večkrat polniti ali menjati.

Tipkovnica se ne uporablja le za pisanje, ampak ima lahko tudi nekatere druge funkcije, kot so posebne tipke za nastavljanje glasnosti ali tipke, ki so namenjene hitrejšemu in enostavnejšemu igranju računalniških igric. Da vam tipkovnice še dolgo ne bo potrebno menjati, se lahko odločite tudi za takšno, ki je odporna na manjše količine polite tekočine.
 

Mreža Seznam

Nastavi padajoče

1-20 od 102

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Mreža Seznam

Nastavi padajoče

1-20 od 102

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Stenske nalepke